Over mij

Mijn verzamelkoorts begon in de jaren 90. Toen vond ik in een afvalcontainer een emaille reclamebord van Bona. Echt, prachtig. Tegenwoordig is het verzamelen ervan mijn allergrootste passie.
De borden zijn pure nostalgie. Ze roepen herinneringen op aan vervlogen tijden. Het is (buiten)reclame op z’n allermooist. Voor het eerst toegepast na de Eerste Wereldoorlog tot pakweg 1970. Nu bijna 100 later zijn die reclameborden nog goed. Het emaillelaagje – gekleurd glas – is sterk, duurzaam, kleurecht en weerbestendig.
Ik heb inmiddels een mooie, uitgebreide verzameling opgebouwd. Van Cinzano vermout en Zwitsal babypoeder tot Beverol motorolie en Philips autolampen. Mijn huis hangt er helemaal mee vol. Het is net een museum.

Als gepassioneerd verzamelaar struin ik nog dagelijks stad, land en internet af op zoek naar originele ‘pareltjes’. Maakt u de verzamelaar in mij blij? Aarzel niet en verras mij met uw vintage emaille vondsten. Binnen 24 uur neem ik contact met u op!
IK zoek zo gaaf mogelijke reclameborden van voor 1970. Het onderwerp doet er niet toe. Van levensmiddelen en verzekeringen tot landbouwmachines en banden. Ook emaille deurpostbordjes zijn welkom.
Benieuwd naar mijn collectie emaille reclameborden?

Heeft u een reclamebord van emaille?

Bent u geïnteresseerd om de waarde te weten?

Bekijk hieronder enkele van onze onbekende juweeltjes ❤️