emaille reclamebord peijnenburg’s honingkoek geldrop piet van der hem

De geschiedenis van Peijnenburg koeken, gevestigd in het Brabantse Geldrop, is een verhaal van ambacht, traditie en innovatie. Opgericht in 1883 door Harry Peijnenburg, begon dit familiebedrijf als een kleine bakkerij, waar met liefde en vakmanschap ontbijtkoek werd gebakken. De unieke receptuur, een zorgvuldig bewaard familiegeheim, combineerde natuurlijke ingrediënten met een specifieke bakmethode, wat resulteerde in een koek met ongeëvenaarde smaak en textuur.

Door de jaren heen groeide Peijnenburg uit tot een nationaal geliefd merk, bekend om zijn kwaliteit en smaak. In de vroege 20e eeuw, toen transport en distributie verbeterden, wist Peijnenburg zijn koeken buiten Geldrop te introduceren, waardoor het bedrijf zijn bereik aanzienlijk vergrootte. Innovatie stond centraal in de expansie; zo was Peijnenburg een van de eerste bedrijven die machinale productieprocessen implementeerde om aan de groeiende vraag te voldoen.

Tegenwoordig blijft Peijnenburg innoveren, met aandacht voor duurzaamheid en nieuwe smaken, zonder de traditionele waarden en kwaliteit uit het oog te verliezen. De koeken van Peijnenburg zijn niet alleen een traktatie bij het ontbijt of de koffie maar symboliseren ook een stukje Nederlandse cultuur en geschiedenis, geworteld in het hart van Geldrop.

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp