emaille reclamebord douwe egberts tabak

douwe egberts tabak emaille reclamebord koffie thee

 

De geschiedenis van Douwe Egberts, oorspronkelijk beroemd om zijn koffie, thee en tabaksproducten, begon in 1753 in het Nederlandse Joure. Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses openden een winkel genaamd “De Witte Os”, waar ze koffie, thee en tabak verkochten. De tabak, een essentieel onderdeel van hun assortiment, werd populair door de kwaliteit en de diversiteit aan producten die ze aanboden.

In de 19e eeuw, toen het bedrijf officieel Douwe Egberts ging heten, naar hun zoon, breidde het zijn productie en distributie van tabak uit. De tabak van Douwe Egberts werd een bekend merk in Nederland en daarbuiten, gewaardeerd om zijn kenmerkende melanges en vakmanschap.

Hoewel Douwe Egberts in de loop van de 20e eeuw internationaal meer bekendheid kreeg voor zijn koffie en thee, blijft de historische verbinding met tabak een belangrijk deel van zijn erfgoed. Het bedrijf speelde een significante rol in de tabaksindustrie, met innovaties in productie en marketing die bijdroegen aan de populariteit van zijn tabaksproducten.

Tegenwoordig richt Douwe Egberts zich voornamelijk op koffie en thee, maar de rijke geschiedenis van het bedrijf in tabak blijft een fascinerend onderdeel van zijn meer dan 260 jaar lange traditie.

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp